"Luister, naar het fluisteren van je lijf. 
Zodat het niet hoeft te schreeuwen."

Wat is haptotherapie? Haptotherapie is erop gericht om jou weer in contact te brengen met je gevoel. En daarmee met jezelf.

Mieke van Batum Haptonomie en Haptotherapie Leiderdorp. | Wat is haptotherapie? | Is haptotherapie iets voor mij?  | lichamelijk en geestelijke klachten.

Een focus op je gevoel

De maatschappij vraagt veel van ons en we zijn vaak bezig met de verwachtingen van anderen. We moeten aan allerlei onrealistische en onhaalbare 'eisen' voldoen: op werkgebied, op sociaal gebied of thuis. Dit zorgt ervoor dat we vooral in ons hoofd aanwezig zijn en gericht zijn op de buitenwereld. Hierdoor staan we minder stil bij ons lichaam en ons gevoel. Ons verstand is op een voetstuk geplaatst en ons gevoel is vergeten.
Haptotherapie maakt je weer bewust van je gevoelswereld. Je gevoel vertelt je  - aan de hand van lichamelijke signalen - hoe het met je gaat, wat wel of niet goed voor je is en wat je nodig hebt om je goed te voelen. Je leert je gevoelens beter herkennen, je leert er betekenis aan te geven én je leert hiernaar te handelen. Je gevoel en je verstand komen weer op één lijn. 


Mijn werkwijze

Haptotherapie maakt gebruik van 3 verschillende onderdelen: gesprek, belevingsgerichte oefeningen en de aanraking. Er wordt gestart met de intakesessies, deze bestaan uit alle drie de onderdelen. Dit is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wie jij op dit moment bent, hoe je handelt en wat bepaalde situaties op dit moment met jou doen.

 

Dit schept helderheid voor zowel jou als voor mij. Hierna stellen we samen een behandelplan op. Het kan zijn dat je in 3 sessies klaar bent of er misschien wel 12 nodig hebt. Dat is afhankelijk van de vraag waarmee je komt. Jij bepaalt uiteindelijk zelf wanneer het voldoende voor jou is om zonder mij weer verder te gaan.

Haptotherapie kan iets voor jou betekenen als...

-je niet lekker in je vel zit

-je burn-outklachten of klachten van overspannenheid hebt

-je meer balans wil tussen je gevoel en je verstand

-je niet weet wat je wilt

-je je onzeker of angstig voelt

-je onrust ervaart

-je het lastig vindt met mensen individueel of in groepen om te gaan

-je moeite hebt met het aangeven van je grenzen 

-je moeite hebt met nee zeggen

-of je wil groeien of jezelf beter wil leren kennen


Haptotherapie en lichamelijke klachten

Haptotherapie kan ook worden ingezet bij lichamelijke klachten zonder een direct lichamelijke oorzaak, zoals: spanningshoofdpijn, steeds terugkerende lichamelijke klachten, buikklachten, hyperventilatie, vermoeidheid, slaap- of concentratiestoornissen.

 

Denk je dat haptotherapie iets voor jou kan zijn?

Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik kijk graag samen met jou naar de mogelijkheden.  Je kunt op eigen initiatief een afspraak maken en hebt geen verwijzing nodig. Je kunt ook doorverwezen worden door je huisarts, psycholoog, maatschappelijk werker of arbo-arts.  


Naast haptotherapie is een coachingsgesprek ook mogelijk. Ik bied je een luisterend oor, stel kritische vragen en spar graag samen met jou over datgene wat je bezighoudt.

Mieke van Batum Haptonomie en Haptotherapie Leiderdorp. | Wat is haptotherapie? | Is haptotherapie iets voor mij?  | lichamelijk en geestelijke klachten.

Kosten

Een sessie haptotherapie van 50-60 minuten kost €90,-
Ik geef de nota mee aan het eind van elke sessie. Afmelden of de afspraak verzetten kan tenminste 24 uur van tevoren telefonisch, via voicemail of via een sms bericht. Vindt de afmelding later plaats, dan wordt de afspraak in rekening gebracht.
Als je eerst wil kennismaken, kan dat vrijblijvend. Daar plan ik 25 minuten voor en zijn geen kosten aan verbonden.


Mieke van Batum Haptonomie en Haptotherapie Leiderdorp. | Wat is haptotherapie? | Is haptotherapie iets voor mij?  | lichamelijk en geestelijke klachten. | Zorgwijzer | vergoeding voor haptotherapie

Vergoeding haptotherapie

Haptotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt onder de alternatieve geneeswijze of onder de noemer alternatieve beweegzorg. Bij de meeste verzekeraars worden de kosten gedeeltelijk vergoed.Klik hier om naar de Zorgwijzer te gaan. Hier vind je een overzicht met alle vergoedingen per zorgverzekeraar en per pakket.