Mieke van Batum Haptonomie en Haptotherapie Leiderdorp. | Wat is haptotherapie? | Is haptotherapie iets voor mij?  | lichamelijk en geestelijke klachten.

Mijn naam is Mieke van Batum

Ik ben geïnteresseerd in mensen, bewegen en het lichaam. Hierdoor ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen. Door de wens naar verdieping en de zoektocht om meer in contact te komen met mijn gevoel en met mijzelf is het verlangen ontstaan om anderen daarbij te kunnen helpen. Haptotherapie was de sleutel en daarom ben ik in 1991 de opleiding haptotherapie in Berg en Dal (ITH) gaan volgen.

Ik geniet van mijn werk als haptotherapeut en het betekent veel voor mij om mensen te mogen begeleiden. Tijdens de sessies gaat het over de kern van het leven. Levensvragen, verlangens, maar ook de diepste gevoelens en emoties krijgen hier ruimte. Ik zie in een aantal sessies mensen zachter, krachtiger en steeds meer zichzelf worden. Ik mag daar een heel klein steentje aan bijdragen. Voor mij bestaat er niets mooiers.

Naast verschillende bij –en nascholing haptotherapie, heb ik ook opleidingen gevolgd in geweldloze communicatie, EFT (emotional freedom technique) en autonomieontwikkeling. Ik werk als haptotherapeut in Noordwijk in het gezondheidscentrum Wantveld sinds 1995. En met ingang van 1 april 2020 in een prachtige ruimte in de praktijk aan de Dijkgravenlaan 9 in Leiderdorp.